Numrat E - Shtesat Ushqimore



Numrat e, çfarë janë dhe çfarë bëjnë?






Kur shkoni për të blerë produkte ushqimore është shumë e rëndësishme të kontrolloni më parë se çfarë ushqimesh vendosni në tavolinën tuaj.  Është jashtëzakonisht e domosdoshme të
shmangni ushqime të rrezikshme që kanë shtesa ushqimore me numra e. Numrat e janë shtesa ushqimore të cilat vendosen në shumë ushqime, të cilat mund të jenë konservantë, ngjyrues etj. Por ka disa prej tyre që nuk duhet të konsumohen sepse janë të rrezikshme dhe të ndaluara. Më poshtë keni një listë me këto shtesa ushqimore të cilat shënohen me numra e


Të dyshimta:
(Janë në kontroll për efekte anësore)
E104   E112    E141    E150    E151    E153    E171    
E173    E174    E180   E240   E241    E477

Të ndaluara:
E103   E105   E111    E121    E125
E126   E130   E152    E181

Kancerogjene:
(substanca që mund të shkaktojnë kancer
dhe që janë të ndaluara nga Ministria e
Shëndetit të Francës 1.1.1997)
E131    E142   E210   E211   E212   E213   
E214   E215    E217    E239   E330

Probleme me zorrët:
E221   E222   E223   E224   E226

Irritime dermatologjike:
E230   E231   E232   E233

Probleme me tretjen:
E338   E339   E340   E341   E407   E450   
E461   E462   E463   E465   E466

Shkatërron vitaminën Β12:
E220

Shkakton ekzema:
E311    E321

Kolesteroli
(vitamina që nevojitet për balancimin e sistemit nervor)
E320   E321

Shumë e rrezikshme
(E ndaluar në SHBA dhe në Rusi)
E123


Ju lutemi nëse gjeni ndonjë produkt ushqimor që e ka këtë numër na njoftoni te komentet më poshtë: